TG Toetssteen speelt ‘Lummelbout’

Het Amsterdams Theaterhuis

TG Toetssteen speelt 'Lummelbout'

Wanneer

zondag 17 november - zondag 24 november    
14:30 - 16:00

Evenement type

LUMMELBOUT

Gebaseerd op het chaotische leven van Roos Schlikker

Op 12 november komt Roos Schlikkers boek “Volgend jaar lachen we erom” uit, ter ere van 10 jaar columns in de PS van Het Parool. Erris van Ginkel maakte er voor Theatergroep Toetssteen een toneelbewerking van.

“Wij hadden vroeger een aannemer die wij de taalvernieuwer noemden. En wij waren zijn volgelingen. De allerfijnste toevoeging aan ons familielingo is het woord lummelbout. Je kunt er dingen mee opknappen, iemand mee op z’n falie geven en je moet hem vooral niet kwijt zijn.
Zonder lummelbout, ben je nergens.”

Al 10 jaar schijnt Roos Schlikker elke zaterdag in haar column een lichtje op datgene wat vaak in het donker blijft. Als haar redacteur voorstelt om een bloemlezing uit te geven, is ze enthousiast maar waarom komt ze er dan maar niet toe om die selectie te maken?

Als columnist schuwt Roos Schlikker geen enkel onderwerp. Een selectie bundelen tot een boek lijkt haar dan ook een goed idee. Ze besluit in één weekend de klus te klaren. Maar dan staan haar overleden moeder en tienerdochter opeens bij haar in de kamer. Lukt het om de bundel te maken? Of gaan juist de littekens die altijd zijn blijven jeuken open?

Lummelbout is een cabareteske voorstelling waarbij vaak en veel te lachen valt, maar moeilijke onderwerpen niet uit de weg worden gegaan. Helemaal Roos dus. Er is muziek van de elektronische hiphop en triphopband ‘De Toestand’ met Nederlandse teksten die allemaal gebaseerd zijn op columns van Roos.

Speeldata: 15, 16, 17, 21, 22, 23 en 24 november

Aanvang: 20.15 uur, op zondag 17 en 24 november om 14.30 uur.

Script: Erris van Ginkel

Regie: Rosan de Ruiter

De kaartverkoop is gestart: www.toetssteen.nl